Vacante portefeuilles

De portefeuilles Jeugd en Verkeer en Vervoer zijn vacant. De Dorpsraad is naarstig op zoek naar mensen die ervaring en affiniteit hebben met deze beleidsterreinen. Neem voor meer informatie contact op met info@dorpsraadlisserbroek.nl.

Bert Mens

Bestuur, organisatie en publiciteit

Bert is sinds 2013 lid van het bestuur van de Dorpsraad. Naast het voorzitterschap draagt hij zorg voor de communicatie tussen de dorpsgemeenschap en het Haarlemmermeerse gemeentebestuur.

Bert: "Ik woon op tweehonderd meter van de plek waar ik in 1959 werd geboren. Ik voel mij enorm met Lisserbroek verbonden. Gelukkig heb ik in de loop van de tijd ook buiten de grenzen van het dorp dingen gedaan en meegemaakt. Het maakt dat ik de wereld en het dorp met alle dorpsgenoten graag open tegemoet treedt. Alles om ons heen is voortdurend in verandering, maar je kunt samen afspreken wat je voor de toekomst wilt vasthouden en behouden. Daar zet ik mij graag, samen met iedereen in het dorp, voor in."

Bert is gehuwd en heeft vier kinderen. Hij werkt bij de overheid. In zijn vrije tijd zit Bert graag met zijn handen in de grond om tuinplanten te kweken.

Leo Tates

Ruimtelijke ordening en wonen

Leo Tates is al sinds 2009 actief als bestuurslid en is tevens penningsmeester van de Dorpsraad. Als 'vierde generatie polderjongen', geboren en getogen in Nieuw-Vennep, is hij zeer gehecht aan de Haarlemmermeer. In de 30 jaar die Leo in het gevangeniswezen werkzaam was, heeft hij veel bestuurlijke ervaring opgedaan die hij graag ten dienste van de dorpsgemeenschap stelt.

Leo: "Mijn portefeuille omvat inhoudelijk complexe maar uitermate boeiende dossiers, omdat ze de grenzen van het eigen dorp overschrijden. Er is altijd een link met een groter geheel. Zo hebben we met de plannen rondom het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) en de uitbreidingsplannen in het kader van Lisserbroek 2040 te maken met Lisse, Nieuw-Vennep en plaatsen verderop in de polder. Ik neem met veel plezier en interesse deel aan het driehoeksoverleg en hoop op mijn manier een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Lisserbroek."

Leo is gehuwd en heeft drie uitwonende kinderen. Inmiddels geniet hij van zijn pensioen en van zijn grote hobby: fotografie.

Paul Croese

Secretaris

Paul Croese (1954) is geboren en getogen Haarlemmermeerder en al ruim 30 jaar woonachtig in Lisserbroek. Hij is sinds 2017 actief als secretaris van de dorpsraad. Dat zijn betrokkenheid bij het dorp groot is, blijkt wel uit zijn andere maatschappelijke functies: secretaris van de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek, penningmeester van het seniorenwerk Lisserbroek, voorzitter van de programmacommissie Zuid-Nieuw Vennep van Stichting Maatvast, medebeheerder van Lisserbroekonline.nl en aankomend bestuurslid van een lokale politieke vereniging.

Paul: "Wat Lisserbroek voor mij zo bijzonder maakt, is het feit dat we het samen doen, samen de schouders eronder zetten. Wat er ook in het dorp wordt georganiseerd, er zijn altijd vele vrijwilligers actief."

Paul is gehuwd en trotse opa van een kleinzoon. Hij is sinds 2015 gepensioneerd na een lange loopbaan als docent administratie en verkoop.

Ben Schilder

Leefbaarheid en Openbare Ruimte

Ben spant zich namens de Dorpsraad in voor het behoud en de vergroting van de leefbaarheid in en om de openbare ruimte. Hij is geboren in Amsterdam en is vervolgens via Zwanenburg, Heemstede en Nieuw-Vennep in Lisserbroek aanbeland. Hij werd meteen lid van de bewonerscommissie van zijn nieuwbouwwijk en sloot zich kort daarop aan bij de Dorpsraad.

Ben: "Elke dag loop ik met mijn hond Joep een rondje door het dorp, en als mij iets opvalt - een kapotte lantaarnpaal, onverzorgd openbaar groen, een overvolle afvalbak of een losliggende stoeptegel - geef ik dat direct door aan de gemeente. Daar wordt altijd zeer adequaat op gereageerd. Twee maal per jaar loop ik samen met een ambtenaar een schouw, waarbij we de staat van het openbaar groen en de openbare ruimte inspecteren. Ik wil mij, ondanks dat ik inmiddels de zeventig ben gepasseerd, nog lang voor Lisserbroek blijven inzetten."

Ben is gehuwd en heeft twee volwassen kinderen.

Paulien Langeveld

Algemeen bestuurslid