Een website laten laken voor MKB’ers

Een website laten laken voor MKB'ers

Voor veel MKB’ers is een goed functionerende website tegenwoordig essentieel om hun bedrijf te laten groeien en online zichtbaarheid te vergroten. Maar het proces van het laten maken van een website kan overweldigend lijken, vooral voor beginners die weinig ervaring hebben met technische aspecten. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het proces van het laten maken van een website voor jouw MKB-bedrijf.

Doel en doelgroep bepalen

Voordat je begint met het laten maken van je website, is het essentieel om je doel en doelgroep te bepalen. Wat wil je bereiken met je website? Wil je producten verkopen, diensten promoten, of simpelweg informatie verstrekken? Definieer ook je doelgroep: wie zijn je potentiƫle klanten en wat zijn hun behoeften?

Zoek een betrouwbare websitebouwer

Nu je je doelen en doelgroep duidelijk hebt, is het tijd om een betrouwbare websitebouwer te zoeken. Er zijn veel opties beschikbaar, variƫrend van freelancers tot webdesignbureaus. Doe grondig onderzoek naar hun ervaring, portfolio en beoordelingen van eerdere klanten voordat je een keuze maakt.

Kies het juiste platform

Het juiste platform is cruciaal voor je website. Voor beginners is het aan te raden om te kiezen voor een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress. CMS-platforms zijn gebruiksvriendelijk, bevatten veel templates en bieden functionaliteit om je website gemakkelijk te beheren zonder veel technische kennis.

Ontwerp en lay-out

Het ontwerp en de lay-out van je website zijn belangrijk om de aandacht van bezoekers te trekken en hen te betrekken bij je inhoud. Kies een professioneel ogend ontwerp dat past bij je bedrijfsidentiteit en aantrekkelijk is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat je website ook goed werkt op mobiele apparaten, omdat steeds meer mensen via hun smartphone surfen.

Hou het eenvoudig

Vermijd complexiteit en houd je website eenvoudig en overzichtelijk. Een goede navigatiestructuur en duidelijke menu’s helpen bezoekers om gemakkelijk te vinden wat ze zoeken. Gebruik ook niet te veel verschillende lettertypen of kleuren, om verwarring te voorkomen.

Schrijf duidelijke en boeiende Inhoud

Inhoud is koning op het internet. Schrijf duidelijke en boeiende teksten die je doelgroep aanspreken. Gebruik eenvoudige taal en vermijd vakjargon. Voeg ook afbeeldingen en video’s toe om je inhoud visueel aantrekkelijk te maken en je boodschap te versterken.

Integreer functionaliteiten

Afhankelijk van je doelen kun je verschillende functionaliteiten integreren in je website. Denk aan contactformulieren, een blog, sociale media integratie, en mogelijkheden voor online betalingen als je producten wilt verkopen.

Test je website

Voordat je je website lanceert, zorg ervoor dat je deze grondig test op verschillende browsers en apparaten om eventuele fouten of problemen op te sporen. Een slecht functionerende website kan bezoekers afschrikken en je bedrijfsimago schaden.

Lancering en promotie

Gefeliciteerd, je website is klaar om gelanceerd te worden! Maar vergeet niet om het nieuws te verspreiden over je nieuwe online aanwezigheid. Gebruik sociale media, nieuwsbrieven en andere marketingkanalen om je website te promoten en meer bezoekers te trekken.

Liever niets zelf doen?

Neem dan contact op met websitesvoormkb-ers.nl.

Een website laten laken voor MKB’ers
Schuiven naar boven